Antal poster publicerade 2013: 188. Antal poster publicerade 2015: 23. Att jag missade skriva resumé av året som gått kommer inte som någon överraskning direkt. Jag känner mig lite besviken, jag gillar att pussla ihop sammanfattningar av åren som varit och arkivera i denna lilla digitala låda. Att sortera de finaste minnena och bästa lärdomarna och spara till en regnig dag, eller när nostalgisuget sätter in. Nåväl, det hände alltså inte i år, och nu känns det för sent. Som ett krystat måste. Så jag låter bli.

Något jag ändå kan säga om året som försvann är det detta: det hann knappt börja innan det var borta. Är det något jag lärt mig av livet hittills så är det att tiden är lömsk och ganska skrämmande. Hur jag än vrider och vänder på den snurrar den bara fortare. Att ständigt sysselsätta sig eller att göra ingenting alls gör liten om ens någon skillnad. Timmarna springer och dagarna går. Jag fyller snart 32 och får lätt svindel av att tänka på det. Inte för att jag ogillar åldern eller att bli äldre, om något blir livet och jag mer harmonisk med åren. Men jag hinner inte med och inte tusan blir det lättare. Ju mer en lär sig desto mer finns att lära. Och desto tydligen blir orättvisorna och allt som är fel. Och desto svårare blir det att hitta balansen mellan sin egen bubbla och mörkret utanför.

Människan visar sig allt för ofta som en ond varelse, egoistisk och kall. Trots detta vill jag tro att hon i botten är god. Och är det något jag önskar av 2016 så är det mer kärlek och ödmjukhet och mindre av det svarta som speglat så många hörn av världen under 2015 och många år innan dess.

Det känns som vi har nått botten snart, gör det inte? Att det faktiskt väntar förändring, på riktigt. Eller är människan i grund och botten ett rövhål till art? Jag vill inte tro det. Jag vägrar. Det goda ska segra, det är min förhoppning om 2016.

 

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS