Nu har jag landat i Karlstad igen. Allt är sig likt förutom tangentbord med tillbehör. Min kära dator fick för sig att kasta in handduken lagom till jul, så undertecknad begav sig ut på mellandagsrea i Borås. Det var första och förhoppningsvis sista gången. Men.. datorn jag har spanat på sedan någon månad tillbaka fanns i butik för 2500 SEK mindre än vad jag hade tänkt köpa den för. Marginellt värt det (alltså kombinationen av så många människor och mellandagsrea var utan att överdriva fruktansvärd).

Det har varit en jättefin jul. Vi har betat av många ställen och mycket människor men ändå hunnit med att bara vara. Hundra mil + genom Värmland, Västra Götaland, Halland och Västmanland har faktiskt inte känts så jobbiga. Frank the katt har skött sig exemplariskt både i bilen och bland främmande julgranar. Jag är nöjd, och även tacksam över min stora fina familj. Årets minus är som vanligt Storvik, ja att jag inte varit där alltså. Att det inte är hemma mer. Att det inte bara går att åka upp och  andas trygghet som jag gjort förut. Det finns ingen bättre batteriladdare än Storvik men när huset är borta är ju liksom.. allt borta. Hemma är borta. Vännerna bor ju kvar men mitt hemma finns inte mer. Usch det är sorgligt att tänka på. Jag längtar mer än någonsin till att köpa mitt eget hus och göra det till hem-hemma. Bjuda dit alla syskon och äta chips och spela Yatzy halva natten.

Nu väntar två dagars jobb innan det blir nyårsfirande på vår gata i stan. Vi har slimmat ner förra årets fjorton personer till fyra, och tänkte laga finmat och dricka massa finvin. Jag kan inte tänka mig ett skönare nyår.

Nu ska jag fylla på tekoppen och ta med mig Frank till soffan. Han sover på rygg på mitt skrivbord och snarkar sig sakta med säkert upp på tangentbordet. Jag får lyfta på hans framtass för att nå A. Så jäkla söt.

Filar på en tillbakablick på året också, det kanske bästa året någonsin? Puss!

f

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS