Kommer ni ihåg det här inlägget. Den 17 april hade jag ont i magen och svårt att sova pga mitt livs jobbigaste jobbansökan. Drömjobbet låg där, öppet att söka, men hur jag än vred och vände på orden lyckades jag inte få ner på papper hur rätt jag var för jobbet, eller hur rätt jobbet var för mig. Jag ville det så. jäkla. mycket. Sedan gick dagarna. Jag fick veta att tjänsterna skulle tillsättas först under hösten och började mitt sommarvikariat, ständigt väntandes på det där samtalet.. som aldrig kom. I augusti kontaktade jag rekryteringen som gav mig beskedet att om man inte blivit kontaktad innan sista september hade man inte gått vidare.

Sista september, sista dagen på sommarvikariatet. Inget samtal, inget mejl heller. Satans jäkla skit. Kände mig besegrad och bitter, jag visste ju själv att min ansökan inte var den bästa. Jag fick aldrig till det som jag ville. Pressen tog över. Nåja, jag hade en vintersäsongstjänst som väntade dagen därpå, skönt att fortsätta jobba och tänka framåt. Dagarna gick. Och veckorna. Och jag började fundera över framtiden. Igen. Inget drömjobb i sikte, noll motivation att söka något jobb över huvud taget. Nej, jag tillåter mig att vara lite bitter en stund till.

En helt vanlig novemberdag 2014. Jag sitter på jobbet, öppnar inkorgen, och där är det.. Välkommen på intervju. Väl på plats tre dagar senare får jag veta att rekryteringen dragit ut lite på tiden. Intervjun är svettig, mest för att jag blir mer och mer övertygad om det jag redan vet, jag är rätt person för det här jobbet. Får jag fram det? Sådär lagom avslappnat och självsäkert? Eller är jag för på? Eller är jag för blek pga rädsla att vara för på?

tumblr_m8wvi7RqU71ra7x63o1_500

Veckan som följer är plågsam. Sedan kommer torsdag. Jag är ledig från jobbet och njuter av segerns sötma. Kvällen innan har mitt lag vunnit kontorets kick-off, och med mig i bakissoffan har jag en låda Anthon Berg. Och så ringer telefonen.. och jag får jobbet. JAG FÅR JOBBET! Bara sådär, på några sekunder, så är livet förändrat på obestämd tid. Nästa år börjar jag. Heltid, tillsvidare, på drömarbetsplatsen. Den glädjen alltså.. jag får nog återkomma till den när det sjunkit in lite mer.

Annonser

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS