Äntligen höst. Idag är det 1 september och det är officiellt inte sommar längre. Just för tillfället är det klarblå himmel och tokvarmt utanför, men de första löven har trillat ner på trottoaren och det går inte att spola tillbaka. Nu händer det. Årets två bästa månader har börjat!

Jag har haft en förvånansvärt smärtfri måndag. Jag grät inte när klockan ringde, arbetsdagen liksom bara försvann och stressen lyste med sin frånvaro. Är grymt tacksam för denna mjukstart, det resulterar i en helt annan inställning till resten av veckan. Söndagsångesten igår var dock samma gamla vanliga, kanske kan jag komma ihåg denna fina måndag tills nästa söndag? Och inse att ångest är skitonödigt? Det återstår att se.

Något jag varit dålig på hela sommaren är att uppskatta nuet. Jag glömmer bort det som är fint just för stunden, och fokuserar enbart på sedan. Redan på måndagen räknar jag ner till helg, och knappt hinner helgen ta slut innan jag fokuserar på nästa. Och även helgerna spenderas på Hemnet och längre fram i tiden. Det är så synd, då jag älskar vår lägenhet, Karlstad och årstiden just nu. Denna period av livet kommer också att ta slut, och jag borde göra det bästa av den. Att det ska vara så satans svårt att stanna upp och leva idag. Livet passerar i väntan på framtiden. Knasigt. 

Något helt annat: När jag började mitt sommarvik i maj lovade jag mig att promenera till och från jobbet alla dagar. Oavsett väder och mående. I rask takt tar det drygt 35 min en väg, alltså minst 70 min powerwalk om dagen. Jäklar var jag ångrat detta löfte diverse värmeböljor, blixtoväder och simturer. Men nya skor och dagligt ombyte har nu tagit mig till september, och till helgen firar jag och ”nya” skorna 100 timmar! Det känns riktigt bra, och min kropp är beredd att hålla med.

Nu ska jag fortsätta stirra på mina grapefruktkrukor. Två små gröna strån är minsann redan på gång!

Annonser

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS