Som vanligt växer motivationen med dagarna. På måndagar vill jag ingenting, inte ens kliva upp ur sängen. Allt blir automatiskt ganska tråkigt då. Det är tungt på jobbet, snålt på energikontot, svårt att få tummen ur gällande ungefär.. allt. På tisdagen är fötterna plötsligt lite lättare, energin på väg tillbaka och livet allmänt ok. Sedan kommer denna dag, onsdag. Då har jag tagit mig runt hörnet och söndagsångesten syns inte ens i backspegeln. Jobbet är inte svårt – det är utmanande. Ärenden på kö är inte stressigt – det är kul med mycket att göra. Tiden går fort då. Det är skönt att känna sig viktig.. behövd.. osv. Promenaden hem är roligare och middagen godare. Teven är bättre och livslusten tillbaka. 

Det är konstigt det där, att något påhittat som veckodagar kan ha sådant stort inflytande över min inställning till livet. Jag försöker verkligen jobba på det här med söndagsångest och måndagssvackor, men de håller ett järngrepp om mig. Jag kan inte minnas att jag varit såhär tidigare. Kanske har det att göra med att livet liksom.. kommer ikapp. Med åren inser jag vad som är viktigt, och inte tusan är det karriär eller pengar. 40 timmars arbetsvecka känns som ett sådant slöseri med livet. Det blir så lite tid och energi över till sånt som är viktigare. Speciellt med tanke på alla arbetslösa. De vill jobba. Många andra vill jobba mindre. Borde det inte gå jämnt upp? Så slipper vi både arbetslöshet och utbrändhet? (Yes, rösta på Janet – hon har lösningen på landet Sveriges alla problem.)

Tänk om det vore så enkelt. Tänk om något vore enkelt. Jorden är verkligen en katastrofplats just nu. Det är så overkligt mycket hemskheter och orättvisor att jag nästan skäms när jag muttrar över min världsliga situation. Det är en lyx verkligen. Att vara privilegierad svensk och ha söndagsångest. En stor del av världens befolkning lever i permanent dödsångest. Eller livsångest. Det är svårt att ta in den verkligheten, all girighet och egoism som styr världen. Att vi väljer att döda både varandra och planeten. För vad? 

fakta (varning för sorgligt)  

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS