Dessa måndagar, de är så ogillade oavsett utgång, bara för att de är just måndagar. Lite hopplösa sådär. Ingen ledighet i sikte, bara en oändlighet av jobb. Jag kan inte se förbi måndagsmuren. Hur många gånger jag än säger till mig själv att det kommer en tisdag som följs av en onsdag som alltid blir torsdag osv så kan inte min måndagshjärna hantera den informationen. Jag stänger av och går in i måndagsmode: överleva dagen. Det gäller att överleva dagen. Längtan efter hemmets trygga väggar följer mig från morgon till eftermiddag. Fokus är enbart på hemma, inte på jobbet. Jag måste bara överleva så att jag får gå hem igen.

Jag har haft en bra veckostart på kontoret. Dagen gick fort, inget särskilt som strulade eller var tungt, ingen direkt stress och saker och ting flöt på. Men ändå lyckas jag inte rymma från den där ångesten, ångesten över att fortfarande känna ledighetens bittra eftersmak. Att ena dagen göra som man vill eller ingenting alls och dagen därpå plötsligt måste igen. Jag måste sluta snooza, måste gå till jobbet, måste sitta där tills klockan är 16. Kanske är det inte så farligt, kanske är det skitkul på jobbet, men oavsett så måste jag. Och det där måndagsmåstet förgör mig lite varje gång.

På tisdagen kan jag känna livet komma tillbaka till mig igen. Då kan jag både se framåt och uppskatta nuet samt de rutiner som jobbet ger. Jag behöver vardag och den skjuts som ett dagjobb ger. När man väl sysselsätter sig är det lika bra att köra på. Städa, tvätta, mejla, träna, handla, you name it efter jobbet går av bara farten. Till skillnad från på helgen då jag har all tid i världen och knappt tar mig utanför dörren. Jag behöver göra saker för att få något gjort helt enkelt. Så därför uppskattar jag verkligen att ha ett jobb även trötta och stressiga dagar. Med undantag måndag. Måndag är min ovän och jag förstår inte hur vi ska kunna bli kompisar. Tips på försoningsmetoder mottages tacksamt!

Kom förresten hem för tre timmar sedan men fortsatte att jobba även i TV-soffan. Har skördat frukt från senaste månadens designjobb. Ja, jag har alltså fakturerat. Yay! I lagom tid för min Londonweekend, bra tajming tycker jag. Min vanliga lön får jag nämligen inte röra. Det sparas så snålt som det bara går just nu. Hemnet skriker efter kontantinsats flera gånger i veckan, så det är planen. Att köpa hus. Ja.. en annan dag alltså.

Annonser

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS