Uppdatering i jobbsökardjungeln!

Jag fick två jobbsamtal förra veckan, varav ett var av dubbelkoll-sorten och det andra en märklig telefonintervju. Båda avvaktande, precis börjat med rekrytringen osv. Aja, fint att få respons i alla fall. Men när telefonen ringde i morse från ett tredje nytt företagsnummer var tanken Yes, nu! Äntligen! Eftersom jag via uteslutningsmetoden kom fram till att det endast fanns ett jobb kvar av de jag sökt, som inte hade hört av sig.

Det var inte det jobbet. Det gällde ett längre sommarvikariat som jag hade sökt för evigheter sedan, och faktiskt glömt. Nu gjorde de sig påminda. Arbetsplatsen ligger här i stan så jag ska duscha, dra på mig fintröjan och knata bort efter lunch. Vet inte jättemycket om tjänsten så det blir en spännande kaffe. Ett sommarvikariat är både dåligt och bra. Dåligt eftersom arbetet tar slut i höst (dah), men samtidigt bra för en rastlös Janet vars mål och drömmar spretar överallt. Om arbetet inte känns rätt så är det slut i höst, och i höst har jag ett jobb att återgå till (alternativt har jag fixat jobb neråt i landet vilket är det hetaste diskussionsämnet här hemma nu för tiden). Och känns det bra, ja då får jag väl göra ett jäkla fint intryck och försöka hänga kvar.

Kanske känns det inte alls bra. Eller så känns det helrätt. Det handlar ju om vad de tycker om mig också (hah!). Det känns ändå skönt i ovissheten, att få återkoppling och vara en intressant kandidat. Är lite bitter över att jag inte hört något från drömjobbet än (heltid, tillsvidare, bra bransch osv – åh) men samtidigt har jag inte fått ett nej heller. Det börjar dock kännas som att peppen har övergått till en väntan på tackmennejtack-mejlet.

Äsch, duscha och gå på intervju! Det är kul! Hejsan!

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS