Dessa dagar som springer och är så svåra att hinna ifatt. Jag har fyllt 30 och det känns fantastiskt på alla sätt utom ett: tiden. Den skojar med mig, gömmer sig och försvinner. Och jag inser mer och mer vad pappa menar med efter 25 går det alldeles för fort. Jag känner mig plötsligt mer medveten om min egen dödlighet, och kan liksom ta på dagarnas början och slut. Jag kommer ihåg när min egen mamma fyllde 30 och att kunna plocka fram det ur minnet gör tiden lite skrämmande. Far- och morföräldrar har alltid varit gamla för mig. När jag höll min nyfödde lillebror för första gången var de redan gamla, sådär som en mormor och morfar är. I år fyller min lillebror 20 och vad gör det med de som var de gamla redan då? Verkligheten kommer lättare ifatt vid dessa milstolpar i livet. Och samtidigt skapas nya liv att lära känna. Mina bästa vänner väntar barn och för de barnen är det ju precis som för oss, att våra föräldrar blir den äldre generationen och vi plötsligt det där mellanskiktet. Det är ju så det fungerar, vi föds och vi dör, det är det mest naturliga som finns. Men jag hade aldrig kunnat föreställa mig att livet skulle hålla denna hastighet. När jag fyllde 20 var jag odödlig och tidlös, vid 30 känner jag plötsligt takten som dagarna rinner i. Vemodigt men vackert på samma gång. Att vara medveten om någon sorts slut får mig att stanna upp och ta vara på stunden på ett helt annat sätt än tidigare.

Kommentarer

One Comment

Post a comment
  1. Pernilla ;) #
    april 3, 2014

    Känner igen mig i det du skriver. Jag är ju inte ens en sån som får ålderskriser men nu när jag fyllde 30 så insåg jag precis som dig att vi faktiskt blir äldre, gamla, och att vi faktiskt ska dö någon dag! Är så sjukt, man har ju alltid förstått att man inte alltid kommer att vara ung, men det är väldigt konstigt att inse att man INTE ÄR ung längre! Jätte konstigt faktiskt..står inte på för vi är 40!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS