Den dåliga veckan kom och den dåliga veckan gick. De har ju en tendens att göra det. Livet tog sig en jäkla massa friheter och fällde krokben för oss. Men vi kämpar vidare!

Nu är det torsdag och en grymt mycket bättre vecka tickar mot sitt slut. Jag jobbar helg, har ledig fredag i morgon och sitter uppe och scrollar slut på internet. Spenderade hela dagen på kontoret idag. Först jobb, sedan fika och pysselverkstad. Jag lyckades limma ihop mina byxor men fick även med lite juldekorationer hem. Då dagen liksom tog slut innan jag hann hem kompenserar jag med att vara nattvaken. Den enda planen jag har i morgon är en fantastisk lunchdejt, så det passar ju ypperligt att vakna lagom till den.

Annars var det första advent i helgen som var. Vi kramade ur så mycket jul vi bara kunde! Julmarknad, glöggpremiär, adventsljusstake, pepparkakskoma, Just D, familjemys och Barna Hedenhös till frukost. Fina svärisarna och bror Bengtsson var på besök och jag längtar redan till nästa gång. Och till julen. Till familjen som bor på andra sidan havet.

Jag blir nostalgisk i juletider. Nu mer än någonsin. Saknar tiden så familjetid var självklar. När den inte behövde planeras och kompromissas. Tiden då hemma var självklart. Nu springer katten på pianot enbart i minnet. Sneda granen lutar över teven. Bag-in-boxen tappas och det skrålas i köket. I rummet intill har någon somnat med kläderna på. I hallen springer någon förbi utan. Vardagsrummet är begravt i chipsskålar och gitarrackord. Och jag har pressat ner fötterna i två udda raggsockor från – 92. I minnet alltså.

En vinter utan morgonpromenad runt Vall är en tråkigare vinter. En tom vinter. Och här sitter jag och pendlar mellan att vilja flytta ännu längre söderut och ren & skär panik av tanken på att leva så långt ifrån norr. Det här landet är alldeles för långt. Jag kanske bara behöver resa bort en sväng? Få mig en dos utsikt.

35290_10150211503890654_5237532_n

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS