Denna grymt slappa bakissöndag har jag plöjt två nya filmer. En av den bättre sorten och en av den sämre. Vi kör den dåliga nyheten först;

Oz the great and powerful. En minst sagt opassande titel på denna soppa till film. Den som hoppas på snurrig magi och vackra vyer blir snabbt besviken, hela filmen känns mer som en småtöntig teaterpjäs framför en kuliss med kontrasten uppdragen på max. Ögonen gör nästan ont av skrikiga färgskalor och effekter. Dessutom brister både handling och tempo flera gånger om. Väldigt mycket Tim Burton och Alice in wonderland över det hela: Det vill säga ett överdrivet animerat kommersiellt jippo. Barnfilm på crack. Ja, jag totalsågar denna film, för är det något jag verkligen ogillar så är det när man roffar åt sig magiska klassiker och misshandlar dem på det här viset. Den får en janet-tumme upp enbart för en snygg inledning. BU!

1 tumme uppMen efter besvikelse kommer zombies. När jag första gången läste om Warm Bodies var jag minst sagt skeptisk. De levande döda ligger mig, som ni vet, varmt om hjärtat. Och trots att Shaun of the dead är en gammal favorit så envisas jag ändå med att zombies hör ihop med ångest, inte feel-good. Men.. jag får helt enkelt se mig besegrad. Warm bodies framkallar både fniss och skön magkänsla. Dessutom är den skitsnygg. En uppfriskande Romeo&Julia-saga med hoppa till-inslag och träffsäker humor av den svarta sorten. Och några plus i kanten för sköna detaljer och bra musik. Tre och en halv tumme upp (för att Shaun of the dead faktiskt redan finns och är bättre).

3,5 tummar upp

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS