Här sitter jag i t-shirt i soffan på balkongen. Med barfotafötter i kors och kikar ut över oändligt massa grönt under en gråmulen himmel. Det är solfritt, småstormigt och klockan är åtta på kvällen, men det är ändå tjugo grader utomhus. Så äckligt behagligt. Ni vet när temperaturen är så perfekt så luften knappt känns. Då och då kittlar en vindpust till i nacken eller mellan tårna. Fast ljummen. Fåglarna kvittrar och humlorna surrar. Annars är det tyst. Ja, förutom bladen som prasslar i träden. Det hänger nog lite regn i de där molnen också, av färgen av döma. Ett sånt där ögonblick man skulle vilja frysa och rama in.

Jag älskar de här små stunderna då man känner att man inte behöver göra någonting alls, men inte blir rastlös över det. Eller får ångest över att man bara är. När man faktiskt inte har några måsten och heller inte fyller på bakhuvudet med framtida. De små unika stunderna då man är i nuet och mår så himla bra. Jag har oftast (alltid) huvudet fullt med saker som varit, saker som ska bli och uppmålade scenarion om både förr och framtid. Det är så jäkla sällan jag klarar av att bara vara och känna att jag tar vara på just precis nu. Men idag gör jag det. Här ute i friska luften, med bara mig själv, utan en hjärna på högvarv. Filosoferar harmoniskt om oviktigheter och massa nonsens. Fyller på energiförråd och tålamod för att i morgon möta vardagen igen. En vardag som också är fin många gånger, men ack så stressig och hetsig. Lite mer vardagsharmoni skulle sitta fint, men hur tusan gör man?

Photo 2013-05-19 18 16 352

Annonser

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS