old

Det är frustrerande när man vill ge både sig själv och någon annan hela världen men världen liksom har.. skrumpnat ihop. Jag har glidit runt på samma gamla tåg en stund nu. Jag styr fantastiskt dåligt, jag mest bara åker med. Kikar ut på årstiderna och funderar över hur dagarna kan gå så sakta samtidigt som åren går så fort. Önskar mig mer kontroll och bättre självdisciplin, men vet inte vad jag ska göra åt det. Saknar energi och den där gnistan. Har ingen direkt lust med något. Kreativitetslös. Orkeslös. Kommer ut på morgonrundan varje dag, under mentalt pistolhot. Låter bli pizzan och äter sallad till tonerna av mitt inre gnäll. Jag försöker säga till mig själv att det är logiskt. Jag badar i frågetecken gällande det mesta (utom den bästa) och ovisshet kan klä sig i vilka skepnader som helst. Dessutom är jag sjuk. Jag står och trampar i en liten grop och så småningom kommer jag kliva upp och iväg igen. Mot lyckan och vidare! Men just nu, här nere i tystnaden, står livet på paus. Ibland fyller det bröstet och ångesten strålar i kroppen. Just nu i armarna, ner i fingrarna och ut i ord. Den bästa vägen. Jag hinner knappt sätta punkt innan det känns lite lättare. Instängd ångest har ju en förmåga att tugga sig utåt. Liksom äta upp en inifrån. Jag släpper den fri och jagar den jäveln. Nåja, jag sitter med kaffekoppen och ser ilsken ut i alla fall.

Kommentarer

2 kommentarer

Post a comment
  1. Siw #
    april 9, 2013

    skickar massor med styrkekramar, efter natt kommer dag och du ska vara rädd om dig, du som har förmågan att leda andra 🙂

  2. april 9, 2013

    Jag känner så väl igen mig i det du skriver. En sjukskrivning pga ångest och depression ledde mig till den bästa av psykologer. Att prata med någon som ställer rätt frågor och ger ett nytt perspektiv, har hjälpt mig att ta kontrollen över det ånglok som tidigare rusade fram genom vad som påståddes vara mitt liv. Idag är det jag som styr, demonerna får välja att åka med eller hoppa av. Det är jag som bestämmer, så det så, Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS