Jag har slutat gå på fest. Eller ja, slutat dricka alkohol i festsyfte är det väl jag menar. Jag älskar att gå på kalas när någon fyller eller firar något, men tiden då man samlades för att festa är verkligen över. Ett glas rött till matlagningen och glas två till middagen är gott och trevligt, men fylla ger mig verkligen ingenting längre. Jag förstår inte varför jag så länge tyckt att det varit så kul att vara full? Eller tyckte jag någonsin det? Jag kommer inte ihåg.

Ja, jo, jag kan nog fortfarande uppskatta en öl för mycket en fnissig sommarkväll med vänner. Eller en lite snurrig släktkväll med gitarrerna. Men den där fyllan ni vet, festen liksom! Snurret, virrvarret, ljudnivån, borttappade omdömen, fylleflirtande, glappande munnar och söndagsångest. Nope, inte ett sug i världen! Och det är inte att jag känner mig tråkig heller (vilket jag ofta gjort till och från de senaste åren när kalashumöret sviktat). Jag är glad över att ha blivit så klok (haha allt är relativt). Men vilken jäkla lättnad liksom! Att faktiskt vilja göra annat än fest, istället för fan jag missar saker och är tråkig-känslan som jag har dragits med i en massa år.

Anledningen till det här inlägget är lördagen som kom och gick. En riktigt bra kväll. Vi hade finfolk över på mellokväll, lagom lugnt och festligt. Åt kex och ost, stödde radiohjälpen och bestämde oss för att dra till stan. Efter min flaska vitt + varannan vatten utspritt på sex timmar begav vi oss ut till skönaste puben där jag fortsatte på vattenspåret. Köpte mat och drog hem nöjd och glad kl 01. Och vaknade med världens mest obefogade ångest och idiotisk huvudvärk!

Slutsats: En halv flaska vin hade räckt. För att två glas vin är gott och sedan är jag ju egentligen nöjd. Cola är också gott. Men jag sögs liksom med. Eller så är det vanan. Jag vet faktiskt inte, jag vet bara att jag med glädje kommer fortsätta följa denna allt mer nyktra stig! Har förresten typ helt slutat feströka också. Säger typ eftersom jag de få gånger jag dricker brukar ta en cigg (vana? ren dumhet?) men efter några bloss ångra mig. Det smakar ju äckligt och gör inte direkt något för dagen-efter-huvudet heller.

Haha satan så helylle jag känner mig nu. Sådär jobbigt predikande. Det är inte alls så jag menar. Men jag började, tragiskt nog, festa innan jag fyllt 14 och var säkert packad i snitt varje helg de kommande 10 åren efter det. Och det känns så himla skönt att se tillbaka på det och tänka, då var då, jag visste inte bättre. Idag har jag samlat på mig så många erfarenheter att jag vill prioritera annat, vilken lyx!

Avslutar med ett illustrerande före-efter-exempel på en av alkoholens alla classy effekter:

Photo 2013-03-04 16 20 37

Photo 2013-03-02 19 37 47

PUSS!

Kommentarer

One Comment

Post a comment
  1. Pernilla #
    mars 6, 2013

    Haha, då kan du tänka dig hur helylle jag kände mig när de ringde från sifo och undrade hur ofta jag besökte systemet, färre än 3 gånger om året, och om jag rökte, nope, och sen vad jag tyckte om monopolet på systemet, bra, sprit ska va svår åtkommligt med bra koll på ålder. Skämdes sen när de undrade om jag läste Allers och Svensk Damtidning, mm, ja, men det är inte jag som köper tidningen!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS