Jag och Simon spanade in franska serien Les revenants i lördags. I morse till frukosten tog den slut. Att vi plöjt åtta timlånga avsnitt på dryga två dygn skvallrar ganska bra om vad vi tyckte. Ja, den var bra. Jävligt snygg också. Sådär lagom mörk och gåshudsframkallande. En spökserie av det mer fina och mindre läskiga slaget. Tyvärr räckte slutet inte till. Varning för spoiler nu (för serien är trots allt sevärd) men det värsta jag vet är när det byggs upp mystik med små röda trådar hit och dit, och det sedan presenteras varken jaahaa-upplevelse eller twist. När alla teorier man byggt upp får fortsätta vara teorier och vad som kunde ha varit ett superslut på en riktigt bra serie istället blir lamt och luddigt. Jag satt i sju och ett halvt avsnitt och imponerades. Lät fantasin bygga upp mystiska samband mellan rollerna och historier om själavandring, gud, djävulen, regeringshemligheter, parallella världar och tidszoner. För att nå en halvtimmes besvikelse och bli lämnad med känslan jaha? Var det allt? Mycket tråkigt att inte ge en så pass bra historia ett lika väljobbat slut. Nästa på menyn är American Gothic. Jag hoppas lite mer på den.

nikopic

Annonser

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS