Dagar som dessa, då termometern visar minus diverse åldersgränser på krogen, då längtar jag efter sommaren. Jag gillar vintern, och övriga årstider med för den delen, men när vi knatar in i slutet av januari börjar det kännas tjatigt. Pyssel, pynt och självaste julen är sedan länge förbi. Snöbollar har kastats, huvuden rullats, telefonfingrar förfrusit och oändliga storpack värmeljus från Lagerhaus har brunnit. Igår var jag nere på bottenlagret igen, och lusten att köpa nya är rätt så obefintlig. Mörkermyset har minsann nått sitt bäst-före-datum. Nu vill jag bara ha vår. Och dagsljus. Det går redan att ana en mer morgonpigg sol, men isvindarna som tuggar i lår och kinder punkterar vilken vårbubbla som helst.

Annars är jag på bättringsvägen men långt ifrån pigg. Febern verkar ha gett med sig men huvudet är fortfarande tungt och hjärnan arg och ilsken. Jag vaknade fler gånger än vad jag kan räkna till i natt, en gång för att såga ner en tall i trädgården vi inte har, och en annan för att försöka lirka fram disk som Simon sov på. Men ikväll håller jag några tummar för feber- och diskfri skönhetssömn. Nu: veckans första kaffekopp och bläddra genom Internet.

Photo 2012-08-04 21 48 03

Denna cykeltur hemma i byn känns som igår, nu räknar vi ner till barbent igen!

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS