Igår gjorde jag mitt yttersta för att begrava paniken i sysselsättning. Pressade in promenader mellan tvättmaskinerna och råkade ringa folk mest hela dagen. Lyssnade på feel-good, åt favoritmat, tog grädde och socker i kaffet, ja men ni fattar, försökte påminna mig själv om saker som är bra för att inte drunkna i otrevligheter. Men hur mycket jag än hejade på humöret så gnagde den där satans ångesten. Jag har lätt för att att tänka det löser sig men det är ju samtidigt skitsvårt att bara ignorera ett jävligt stort problem som kommer närmre. Kvällens sista promenix blev en svettig en i elljusspåret med mamman minus bäbis. Regnet slutade samma sekund jag klev utanför dörren. Sedan sprack det upp. Sådär när dagens sista sol verkligen pressar sig genom de svarta molnen och regnbågarna går i varandra. Och P3 spädde på idyllen och känslorna med att spela Winnerbäck. Då, för första gången på en jobbigt ångestfylld dag, kände jag att vafan, det är klart det löser sig, det gör ju alltid det. Kalla det magkänsla, intuition eller bara tur, kanske en blandning, men en timme senare hade jag tackat ja till ett hemma. Jag, som hade ställt in mig på en skrubb i stans absoluta ytterkant (i bästa fall), ska nu bo på massa kvadrat med balkong på Norrstrand. Och det gör mig så himla glad. Samtidigt vågar jag inte riktigt ropa hej innan jag skrivit på kontraktet, vilket jag ska göra på måndag. Ett muntligt avtal är ju också ett avtal, men man vill ju liksom ha sitt namn på pappret. Åh låt det bli måndag snabbt. Fast ändå inte. Då är det ju hejdå Storvik och hej jobbet. Så jäkla efterlängtat att komma tillbaka till stan, men lite vemodigt att åka ifrån allt jag tycker så mycket om. Trixigt det där. I slutändan är det dock Karlstad som är hemma och det är där jag trivs allra bäst. För att inte tala om hur mycket jag saknar världens bästa Anna. Och jag är dessutom riktigt taggad på att komma tillbaka till kontoret, PUSS!

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS