Idag mina vänner, idag är det lördag. Det innebär lördagsgodis. Allt socker jag blir toksugen på i veckorna undviker jag med det får jag äta på lördag. Har dock, senilt och jävligt, glömt lördagsgodis två helger i rad nu. Jag har ju jobbat, vänt på dygnen och blandat ihop dagarna, så i tre veckor har jag varit ofrivilligt godisfri. Men idag är det lördag och att jag glömmer vore ungefär lika troligt som att jag skulle glömma ett ben. Någon undrade varför jag inte äter godis på exempelvis söndag när jag missat lördag, och gratulerade till min fantastiska karaktär. Well, min karaktär är rätt kass och just precis därför skulle jag aldrig gambla med lördagarna. Börjar jag tänja på gränserna är det kört, och nästa sekund är jag inne i äsch men jag åt ju bara en halv godispåse i helgen, så kan äta andra halvan nu. Eller så nyttig som jag varit den är veckan förtjänar jag den här pizzan och så eskalerar det och jag mår i det stora hela bara sämre.  Den där skräpmaten mitt i veckan eller paniksockersuget i kvällssoffan är inte att unna sig i min värld, det är att ge efter för något jag egentligen inte alls vill ha. Jag skulle liksom aldrig kunna kalla något som ger ångest för att unna sig. Var finns logiken i det? På lördagar äter jag det jag vill. En annars hälsosam livsstil och en karaktär som varje vecka får sig en boost av att låta bli tillåter mig att göra det utan dåligt samvete. Jag vet att det sockret kanske inte är det världsbästa för min kropp, men det fungerar som bränsle för själen. Att jag endast äter onyttigt en dag i veckan ser jag inte som att begränsa mig, utan istället att öppna upp den största dörren av alla till möjligheten att må bra. Det mina vänner, det kallar jag att unna sig.

Kommentarer

8 kommentarer

Post a comment
 1. Mattias #
  juni 9, 2012

  Du är klok. Och inspirerande. Aldrig tänkt på att satsa på det? Coacha andra i hälsan och tänket?

 2. juni 9, 2012

  Ja, det är bra skrivet och jag har själv tänkt i de banorna.
  Jag kan periodvis strunta helt i godis och glass, … Men periodvis otroligt sugen och det händer att jag ger efter.

  Vänligen /Fari

  • februari 9, 2013

   kalispera,tis teleutaies meres seatfomki sovara pws 8a htan na valw telos sth zwh mou..sth sxolh mou xrwstaw ena swro ma8hmata kai eimai sto ptyxio kai apla prospa8w na ta mazepsw oso mporw..xrwstaw kapoia xrhmata ta opoia den mporw na mazepsw th parousa fash alla prepei na ta dwsw..exw metanoiwsei gia kapoies epiloges pou ekana sto parel8on,alla ayto den me noiazei toso giati o,ti egine egine..to 8ema einai to parwn..kai teleytaio kai pio sovaro..eimai erwteumenos me mia kopela edw kai 2 mhnes sumpatriwtisa mou alla spoudazei se diaforetikh polh apo mena kai milame mono sto chat..alla exei deixei kapoio endiaferon..wstoso shmera ema8a oti xwrise prin kapoio kairo kai oti 8elei na zhsei th zwh ths eleu8erh..alla me th stash ths sto chat me mperdeuei polu gt m deixnei shmadia kai oti endiaferetai..8elw na paw na thn vrw na ths pw osa ais8anomai gia ekeinh kai na prospa8hsw na vgalw apo to myalo mou to 8ema ths autoktonias pou seatfomki giati einai ontws apotelesma deilias

  • februari 11, 2013

   BYkI9U syqqlamnrjuv

  • februari 12, 2013

   zeXPh9 livwvkukeqdq

 3. frokendanielsson #
  juni 10, 2012

  Tack för kommentaren i min blogg, kul att andra som är intresserade av hälsa ramlar in 🙂 bra inlägg ovanför. Jag förstår inte heller hur man kan kala det att ”unna” sig om det ger ångest. Jag tycker det är märkligt att det fortfarande anses ofint att tacka nej till onyttigheter när det faktiskt är upp till den enskillda individen. Jag blir ju inte ett sämre sällskap bara för att jag inte äter en bulle till kaffet.

 4. juni 10, 2012

  Heja heja på dig också! 🙂
  Jag tycker att du tänker väldigt sunt kring det här med att unna sig. Man borde unna sig god hälsa istället. Jag känner också igen det där med att tänja på gränserna. Till slut blir det utom kontroll.

 5. juni 10, 2012

  Vad glad jag blir av kloka och fina kommentarer 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS