God morgon! Klockan är 17, det är söndag, solen skiner och jag har tagit helg. Lagom i tid till när normala livets måndagsångest brukar infalla. Det känns rätt gött faktiskt. Idag har jag hunnit se min kära kombo också, vi jobbar och sover liksom om varandra. Men idag har vi över två koppar svart pratat om kampsport, diskuterat kommunismens goda öga för form samt planerat söndagsmiddag. Eller ja. Jonas har handlat. Jag sov. Och nu dammsuger han. Jag äter pepparkaka och bloggar. Ska dock väga upp det hela med att köra superstorstädning i morgon så det är tjusigt när mor trillar in. Jag har ju liksom helg måndag-tisdag. Detta blir alltså som min fredagskväll. Funderar på ett-tre glas rött faktiskt. Annat jag finurlar på är utomlands. Inget speciellt land, utan snarare alla andra ställen än här. Allt utom hemma. Det rycker och jävlas i nytt-nerven och vardagen känns mer vardag för var dag som går. Jag går lite vilse i vanligheten och vantrivs när saker går på rutin. Ändå varierar jag mig så mycket det bara går. Jag försöker ju verkligen. Det går dåligt. Jag vill bort igen och inbillar mig för tusende gången i mitt liv att mitt kall och min mening finns på andra sidan havet. Det här språket känns fel. Den här långa vintern känns fel. De varma sommarnätterna, det piskande höstrusket och vårens första regn. Allt som jag älskar känns lite lite fel. Så någonstans måste det finnas något och någon som känns lite lite mera rätt. Eller? Jag pendlar mellan vetskapen om att jag jagar luftslott och världens starkaste känsla av att jag gör allt annat. Kanske är mitt öde ett jävla miffo helt enkelt. För egentligen.. jag längtar ju inte bort. Jag längtar ju bara hem.

Kommentarer

2 kommentarer

Post a comment
  1. Anonym #
    maj 13, 2012

    men Janet, du skriver rakt in i själen!

  2. maj 13, 2012

    Åh Janet ❤

    Ett glas rött låter som precis vad som skulle passa bra ihop med dina funderingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS